A Butykai Közösségi Ház

Nyíregyháza déli részén találjuk meg Butykát, a régi 4-es útvonal mentén. A közösségi ház a Benkő István út 1. szám alatt található. Kertjéből nyilvános park van kialakítva, ahol játszótér mellett kosárlabdapálya és salakos focipálya is helyet kapott. Az itt élők előszeretettel látogatják, szerveznek beszélgetős, sporttal kapcsolatos programokat.
A házban kialakításra került egy kis rendelő, ahol heti rendszerességgel a gyermekorvosi és felnőttorvosi rendelés, valamint védőnői szolgálat működik. A településrész nem rendelkezik templommal, így a ház ad otthon hétvégenként három felekezetnek: görög, római és evangélikus miséknek. A helyi óvoda heti két alkalommal itt tartja fociedzéseit.
Az intézményben aktív nyugdíjas klub is működik, akik hetente tartanak foglalkozásokat, a Butykai Örökijfak. Rendszeresen tartanak bálokat, de műsorukkal elkápráztatják Nyíregyháza más részein élő embereket is.
Rendszeresen vannak kiállítások, ahol kézműves termékeket, fotókat vagy éppen régi tárgyakat csodálhatnak meg az érdeklődők.
Hagyományosan minden évben, júniusban kerül megrendezésre a Cseresznye Fesztivál, ahol egész napos program nyújt kikapcsolódást a családoknak.
A helyi óvodával, csoportokkal, egyesületekkel közösen számtalan ünnepi megemlékezés, irodalmi, kulturális vagy éppen szórakoztató program kerül megrendezésre.